fbpx

Aktiviteetit

Aktiviteetteja ympäri vuoden

Kesällä aika ei tule pitkäksi

Frisbeegolf

Valitse uusi 18 väyläinen Frisbeegolf rata tai lyhempi 10 väyläinen rata. Rata on vapaasti käytössä ilman ratamaksuja.

Minigolf

Aurinkoinen minigolfrata on Paljakka Skivillas asukkaiden käytössä. Yksi kierros sisältyy huoneistojen hintaan. Pelivälineet saat Ravintola Villaksesta.

Kartingrata

Sähköauto kartingrata lapsille on avattu 2019 kesällä. Pikku autoilijalla tulee olla ikää 6 vuotta tai yli.

Melonta

Louhenjoki tarjoaa mukavan melontaelämyksen verkkaisesti juoksevassa joessa. Kalastuspuistosta lähtevä joki mutkittelee Paljakasta Latvajärvien kautta Uvajärvelle. Katso myös SUP-lautailu!

Kalastuspuisto

Kalastuspuistoon on istutettu kirjolohta, saaliiksi voi saada myös harjusta, taimenta, ahventa. Istutuksia tehdään säännöllisesti, joten kala on virkeää ja käy hyvin pyydykseen koko kauden.

Kiipeilypuisto

Koko perheelle soveltuva kiipeilypuisto. 25 suorituspaikkaa joista kolme on vaijeriliukuja. Pienemmille lapsille on ilmaiseksi keinuja, kiipeilytelineitä ja tasapainokeinu.

Safarit

Mönkijäreitit
on toistaiseksi
SULJETTU
mutta kysy muita safareita!

Pyöräily

Paljakan vaihtelevissa maisemissa pääset nauttimaan pyöräilystä kauniiden vaarojen keskellä. Vuokraa retkipyörä tai fatbike sähköllä tai ilman.

Vaellus

Vaellusreittejä löytyy jokaiseen makuun noin 100 km. Ilveskierros 13 km, päiväretki Paljakan polulla 20 km. Eränkävijän valinta on Köngäskierros 60 km.

Talvi kutsuu liikkumaan ja nauttimaan

Laskettelu

31 rinnettä, 11 hissiä, 4 parkkia, lastenmaa ja lastenrinteet.
Kainuun korkeimpien vaarojen kupeessa sijaitsevat Ukkohalla ja Paljakka ovat yhdistyneet.

Maastohiihto

Paljakassa ja sen kauniissa vaaramaisemissa lähes 100 kilometriä huippukuntoista hiihtolatuverkostoa. Kun yhdyslatu Ukkohallaan avataan laajenee latuverkosto 160 kilometriin.

Talvivaellus

Kokeile nousua Paljakan vaaran huipulle tai retkeä Rakennusjärven kodalle. Nautiskele erämaajoen tunnelmaa Louhenjoen reitillä tai Lehtojokea seuraillen Mörkösuvannon laavulle.

Moottorikelkkailu

Paljakan 500 km reitistö yhtyy Kainuun 2000 km reitistöön ja tarjolla on monipuolista moottorikelkkailua pidemmäksikin aikaa.
Alueella myös Suomen suurin freeride alue.

Fatbike talviajot

Paljakan vaihtelevissa maisemissa pääset nauttimaan pyöräilystä kauniiden vaarojen keskellä. Talvella voit hurjastella upeissa tykkymaisemissa fatbikeillä.

Pilkkiminen

Ympäristössä hyviä pilkkipaikkoja useilla järvillä. Löytöjärvi, upea erämaajärvi vaaran päällä. Isoa ahventa, siikaa ja saattaapa pilkkiin eksyä purotaimen eli tammukka.

Paljakassa riittää tekemistä ympäri vuoden.

Ratsastus

Mukavat islanninhevoset takaavat unohtumattoman ratsastuskokemuksen sekä aloittelijalle että kokeneemmalle ratsastajalle. Ellet halua maastoon voit ratsastaa myös tallilla.

Metsästys

Vaihtelevat metsästysmaat ovat lähellä majoitusta ja palveluita. Aamulla siirryt helposti ja nopeasti hyville jahtimaille. Käytössämme on myös metsästyssimulaattori joten harjoittelu onnistuu myös mukavasti matkailukeskuksessa.

Savusaunat & porepaljut

Miltä kuulostaisi savusauna Tassulammen rannalla tai nautiskelu porepaljussa lumen keskellä, revontulien ja tähtien alla.

Paljakkavillas – majoitusta keskellä puhtainta luontoa.